Het ideale matras

De perfecte maat matras voor een goede nachtrust

We zijn allemaal zo druk dat een goede nachtrust van levensbelang is. Soms kan ik me ‘s middags al verheugen op mijn bed. Laat staan met hoeveel plezier ik uitkijk naar het weekend: uitslapen, ontbijtje, krantje. Blijkbaar besteed je ruim een derde van je leven in bed. Niet zo gek dat we best een beetje kritisch zijn. Op de juiste matras slaap je zo veel lekkerder.

Matras 140 x 200 bestellen

Er zijn uiteraard allerlei verschillende soorten en maten matrassen. Als je eenmaal het perfecte bed hebt gevonden, dan wil je ook een passend matras. Een normaal matras voor twee personen heeft de maten 140 x 200. Matrassen met deze maat kan je zonder problemen overal bestellen. Wil je een nieuwe matras 140 x 200 bestellen, kijk dan vooral even rond online. Je vindt er vast het type matras dat je zoekt. Gelukkig worden ze vaak probleemloos thuisbezorgd, dit scheelt je toch weer een tochtje naar de winkel.

Slaap je lekkerder op pocketvering of traagschuim?

De meest voorkomende matrastypen zijn pocketvering matrassen, eventueel met traagschuim. Ik leerde dat een gemiddeld matras tussen de 10 tot 14 jaar mee gaat, dus het loont de moeite om je even te oriënteren als je een matras 140 x 200 wilt bestellen. Pocketveringmatrassen hebben springveren. Deze springveren zorgen voor een stevig maar verend matras, de ‘pockets’ waarin de veren zitten, zorgen dat je de veren niet voelt als je erop ligt. Je kunt ook kiezen voor een matras met traagschuim. Van beiden typen kun je overigens de matras 140 x 200 bestellen. Traagschuim zorgt voor een nog betere ondersteuning. Het schuim vormt zich, zoals de naam eigenlijk al zegt, naar je lichaam. Doordat je geen vervelende drukpunten hebt, zorgt dit voor ultiem comfort.