Tijd voor de tuin

Ik heb het nog niet eerder over de tuin gehad. Zelf vergeet ik het ook nog wel eens, de buitenkant van je woning eigenlijk. Veel dingen in de tuin laat ik aan mijn man over, maar voor de styling moet ik het toch echt zelf doen. Elk jaar in de lente begint het weer te kriebelen, dan ga ik toch op zoek naar wat items om de tuin makkelijk en goedkoop op te frissen. Ik probeer wel te kijken naar duurzame items die langer meekunnen, bijvoorbeel betonnen bloembakken. Ze zijn bestand tegen weer en wind en blijven stevig op hun plek staan.

Elke maat en afwerking die je kunt wensen

Beton lijkt een saai grijs materiaal, maar niets is minder waar. Tegenwoordig zijn bedrijven in staat om het beton in allerlei vormen te gieten, met verschillende afwerkingen. Zo kun je denken aan een simpele vierkante bloembak, of een ronde met geïntegreerde pootjes. Wat ik zelf erg stijlvol vindt is een hoge smalle bloembak, die je ook nog eens als afscheiding kunt gebruiken. Wanneer je hier rekening mee houdt in het ontwerp van je tuin, kun je tot hele originele en ruime indelingen komen.

50 tinten grijs

Zoals ik eerder genoemd heb zijn de bloembakken tegenwoordig in verschillende kleuren verkrijgbaar. Al zijn ze vrijwel altijd grijs, heb je deze grijstinten in verschillende tinten. Ook zijn er zelfs combinaties verkrijgbaar, waarbij je lichtgrijs én donkergrijs in 1 bloembak hebt. Of er is een patroon in verwerkt, bijvoorbeeld horizontale strepen rondom. Er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan je verwacht. Je hoeft dus geen plastic of keramieken bloembak meer te kopen als je een trendy bloembak wilt. Die zijn ook veel kwetsbaarder. De betonnen bloembakken zijn niet kapot te krijgen en waaien bij een storm ook niet zomaar de tuin door!