Wat je moet weten als je verhuist naar Engeland

Of het nu het bruisende Londen is wat je trekt of de schitterende natuur, Engeland heeft voor iedereen wel wat te bieden. Bovendien is het een prefect land om naar de verhuizen omdat het niet ver weg is en Engels een taal is die bijna iedereen beheert. En je hebt geen visum nodig als je uit de Europese Unie komt. Hier zijn een paar tips waar je rekening mee moet houden als je gaat verhuizen Engeland.

Auto rijden

In Groot Brittannië rijden ze aan de linker kant van de weg en zit het stuur aan de rechter kant van de auto. Dit is net even andersom als bij ons dus het zal even wennen zijn. Als je je eigen auto meeneemt kan je dus problemen krijgen met invoegen en inhalen omdat je aan de andere kant zit. Je auto moet binnen zes maanden na aankomst in Engeland worden geregistreerd. En denk er om, de Engelsen zijn op de weg net zo beleefd als in het dagelijks leven. Agressief rijden wordt niet gewaardeerd.

Zorgverzekering

Iedereen in Engeland heeft recht op gratis zorg via de National Health Service. Als je aankomt kies je een dokter en een tandarts en vanaf dat moment kan je er terecht. Dit betekent wel dat je samen met bijna de hele Engelse bevolking gebruik maakt van deze service. Wil je gespecialiseerde zorg of sneller geholpen worden dan kan je altijd privé een extra verzekering afsluiten.

Een bankrekening

Een bankrekening kan je zonder problemen openen in Engeland, echter je krijgt de eerste drie jaar wel te maken met restricties. Pas na drie jaar in het land te zijn geweest heb je recht op een volledige bankrekening. Om dit te voorkomen is het verstandig om voor het verhuizen naar Engeland in Nederland alvast de rekening te openen. Zo heb je kantoren van Barclays en de Royal Bank of Scotland die dan later moeiteloos je adres kunnen overzetten. Rest mij alleen nog te zeggen, cheerio!