Wat voor invloed heeft led verlichting op onze gezondheid?

Het is tegenwoordig wel algemeen bekend dat led lampen veel energiezuiniger en duurzamer zijn dan traditionele verlichting. Daarom zijn ze veel beter voor het milieu en ook voor onze eigen portemonnee. Maar wat veel mensen niet weten, is hoe schadelijk led verlichting is voor onze gezondheid. Traditionele lampen bevatten namelijk allerlei giftige stoffen, waardoor deze een negatieve invloed hebben op het milieu. Bovendien kan het ook direct schadelijk zijn voor onszelf, bijvoorbeeld wanneer een lamp kapot valt en deze stoffen vrijkomen. Daarnaast geven spaarlampen en halogeen lampen ook magnetische straling af. Verder is bijvoorbeeld tl verlichting niet goed voor onze ogen, aangezien deze lamp knippert. Normaal gesproken knippert een tl buis zo snel dat je je hier niet bewust van bent, maar je ogen merken dit wel. Dit kan leiden tot vermoeidheidsklachten en hoofdpijn.

Led verlichting: een goed alternatief

Led verlichting bevat nagenoeg geen giftige stoffen. Met led verlichting kom je dus niet in aanraking met schadelijke stoffen. In de beginjaren had led verlichting een fel blauwwit licht, dat het slaapritme kon verstoren. Dit had dus nadelige gevolgen voor je gezondheid. Tegenwoordig is het licht van led lampen zo ontwikkeld, dat dit niet meer het geval is. De conclusie is dus dat led verlichting helemaal niet zo schadelijk is voor je gezondheid. Led verlichting is zelfs een beter alternatief dan andere soort lampen. Bovendien wordt de regelgeving rondom led verlichting steeds meer aangescherpt, zo worden er ook hogere veiligheidseisen gesteld. Led verlichting wordt dus continu verbeterd, waardoor het nog minder schadelijk zal worden.

Koop met een gerust hart nieuwe led lampen

Je hoeft dus niet bang te zijn om je traditionele verlichting te vervangen door led verlichting. Je gaat er zelfs op vooruit. Wanneer je led verlichting gaat kopen, kun je dit natuurlijk in een fysieke winkel doen, maar ook online. Er zijn namelijk heel veel webwinkels, zoals Lightexpert, waar je led verlichting van goede kwaliteit kunt kopen. Daarnaast is Lightexpert ook ontzettend voordelig. De led lampen worden ook nog eens snel bezorgd. Wanneer je dus geen tijd of zin hebt om naar de winkel te rijden, is dit een ideale oplossing.